Jsme koedukovaný oddíl skautek a skautů (10-15 let) s družinou roverů (15+) a družinou vlčat a světlušek (6-10 let) Letorost, který je součástí skautského střediska Hiawatha Praha.

Přijímáme nové členky. Podrobnější návod na přihlášení v sekci přihlášení.

97. skautský oddíl Paráda a Vlčáci

Akce

Co bude | Co bylo
ZRUŠENO - Mosty přes Jarugu  [ Zpět na seznam akcí ] Vysoká důležitost !
Termín:  25. - 28. 9. 2020
Pro:  Paráda, Vlčáci, Rádcové, Roveři

Vloženo:  17. 2. 2020, 21:51:15
Poslední editace:  28. 8. 2020, 10:46:04

Kontaktní osoba:  Zuzka
Telefon: 
Mail:  suzancatay(z)seznam(t)cz

Komentář:
Kvůli nepříznivé epidemiologické situaci byla akce organizátory zrušena. Podrobnější vyjádření a důvody zde: http://www.facebook.com/MostypresJarugu/posts/642121083077601








Sraz: 15:30 na Smíchovském nádraží u pokladen
Návrat:
S sebou: zbraně, středověký kostým černé barvy, kartičku pojištěnce (nebo kopii), lítačku, teplé oblečení, teplý spacák (bývá tam zima), lžíce, ešus, karimatka, pláštěnka, papír, tužka, baterka, reflexní prvky a do skupiny pak stan, jídlo, vařič; kroj nemusíte
Přihlášeni: Ben, Pastelka, Šimon V., Martin B., Vláďa, Ferda, PJ, Křup, Míša R., Kája, Štěpán, Papoušek

Cenu a čas návratu doplním později.

Oddílové zbraně jsou v katastrofálním stavu. Nejlepší by bylo vyrobit vlastní - návodů najdete všude po internetu hromadu, dají se koupit i polotovary, které sami seskládáte, nebo již hotové zbraně. Případně zkuste opravit ty věci, co máme v klubovně, není jich ale moc a jen pár je skutečně použitelných. Tam platí, kdo dřív přijde, ten dřív mele.
Také prosím, abyste měli slušný kostým - tím myslím třeba varkoč (návod je na webu Mostů a není nijak složité ho ušít) nebo něco podobného, hlavně ne jen černé triko a černé kalhoty.



Pojedeme zase za Nilfgaard, protože Císaři žádný ubohý král ze Severu nesahá ani po kotníky, tak naostřete meče a vyperte zbroje, ať dovedeme jeho Výsost k slavnému vítězství.


„Na levé straně Jarugy se rozhořel boj. Mnoho z něj neviděli: probíhal v lese, odkud k nim doléhaly jedině ohlasy bitvy. Na břehu docházelo pouze ke střetům malých skupin nebo jednotlivců. Někteří z bojovníků se bili na meče v mělké vodě. Padlé odnášela řeka.“

Mosty přes Jarugu jsou terénní hra pro skautské (a jiné dětské) oddíly. Duchovně navazuje na tradiční akci “Válka o Cintru”. Odehrává se ve světě “Zaklínače”, ságy polského autora Andrzeje Sapkowského.
Hra je určena účastníkům od 12 – 16 let (účast je umožněna od 11 let a při splnění podmínek není věkový strop).

Web akce: http://mostypresjarugu.cz/
line2.png,179kB